Despre Noi

Despre Websource

Cine, ce si cum?
In cateva cuvinte, suntem veseli, ajutam si lucram cu drag! In mai mult de cateva cuvinte, nu am format o echipa doar pentru ca ne pricepem foarte bine la web sau pentru ca avem intre noi legaturi foarte stranse, desi ambele afirmatii sunt adevarate! Nevoia unui cadru organizat in care sa facem din munca noastra una utila societatii si dorinta de a impartasi experienta acumulata au fost si au ramas principalii nostri numitori comuni.

Denumirea Websource este mostenita de la proiectul nostru de suflet prin intermediul caruia oferim gratuit inca din 2004 cursuri, tutoriale, tips&tricks etc. pentru pasionatii de web si pentru profesionistii aflati la inceput de cariera. Nevoia de a sustine financiar continuitatea acestui proiect reprezinta insusi motivul care ne-a determinat sa infiintam o agentie web full-service!

Ne place ceea ce facem si suntem foarte atasati de rezultatele muncii noastre! Clientii care vin la noi o fac pentru ideile pe care le punem in slujba comunicarii, reputatiei si, intr-un final, in slujba profitului lor; apoi raman pentru ca mai mult decat o sursa de web, gasesc aici o mana de oameni veseli, spontani, flexibili, care gandesc si muncesc pentru ca fiecare proiect sa iasa ca pentru la ei acasa!

Nu suntem si nu ne-am propus niciodata sa devenim cei mai mari sau cei mai tari de pe piata, chiar daca avem multi ani de experienta si stim sa realizam ca la carte cam orice se poate realiza pentru web! Vrem sa fim doar atat de mari cat sa putem livra la timp fiecare proiect si sa lucram cel putin o data cu fiecare dintre clientii nostril!

Iti multumim ca ne-ai oferit din timpul tau si iti dorim sa te bucuri de ceea ce faci si de tot ce te inconjoara!

A fost odata, o prima data!
Istoria Websource a inceput ca o serie de intamplari ale unui tanar fascinat de animatii si s-a transformat ulterior in istoria primei comunitati de flash din tara noastra - RoFlash.as.ro.

In anul 1999 voiam sa invat si sa inteleg cum de unele site-uri au preloader care arata procentul de incarcare a paginii. La vremea aceea nu stiam ca la un simplu click dreapta as fi vazut  "About Macromedia Flash" si incercam, la fel ca toata lumea, sa ma informez pe diferite forumuri! Cum in Romania cei de la Google inca nu apucasera sa-si arate toti muschii, pe la noi chiar nu prea existau alte resurse de informare pentru pasionatii de web!

A fost destul de greu sa gasesc locul acela plin de oameni destepti pe care sa ii pot intreba diverse! Iar cand in sfarsit am gasit locul, la intrebarile despre cum se face X sau Y m-am lovit de alte ziduri: "A, pai nu e dom’le chiar asa de simplu, nu e pentru toata lumea, trebuie sa te pricepi si... chestiile astea costa!". Nici o problema, m-am apucat de invatat! Asa ca pana prin martie anul 2000 am obtinut 3 diplome de la tot atatea cursuri: una pentru flash si fireworks, una pentru HTML si DHTML si alta pentru JavaScript.

Pentru ca primeau suport inclusiv prin Yahoo Messenger, numarul membrilor nostri crestea permanent si portalul RoFlash a inregistrat pentru multa vreme cel mai mare trafic din segmentul sau. In plus, avea cel mai bun SEO, chiar inainte ca macar Fondatorul agentiei sa aiba habar despre asa ceva. Printr-o prima investitie RoFlash.as.ro a devenit in 2004 Websource.ro, cu o arhitectura mai buna si un design nou.

Tehnologiile inovatoare pentru online in 2004 au devenit in timp mai accesibile sau au fost inlocuite de altele mai... user friendly; asa ca, pentru relansasea Websource din 2010, am actualizat portalul si pe langa publicarea unora noi, am scos de pe server tutorialele, cursurile, tips&trick-surile care nu mai nu mai erau de actualitate sau pentru care am gasit tutoriale corespondente pe site-urile de video sharing.

De fiecare data cand aruncam o privire in trecut, apreciem ce si cum am facut pentru si alaturi de oamenii din jurul nostru! Ne rezervam, in special, subiectivismul de a considera ca munca si prezenta noastra a contat pentru fiecare dintre cei cu care am lucrat, pe care i-am ajutat, carora le-am cerut ajutorul sau alaturi de care am sarbatorit in toti acesti ani... deloc putini! Lor, tuturor, le multumim in cor!

Radu Palada – Fondator Websource

Istoria Websource